Banános-csokis muffin házi készítésű zablisztből
2014. október 27. írta: cukorfalat kuckó

Banános-csokis muffin házi készítésű zablisztből

Tudom, tudom, hogy a banán tiltott gyümölcs, de most még a szezon elején, amikor minden ismét az újdonság erejével hat, és amikor a fiam úgy jön haza az oviból, hogy " Anya, a gyerekek banánt ettek tízóraira. Nekem is csomagolsz holnapra?", akkor igenis leemelem a polcról és hazaviszem. Aztán megesszük az adagunkat és hogy hogy nem, mindig marad egy darab a gyümölcskosárban, ami pár nap után megbarnul és akkor már senkinek sem kell. Ekkor szoktam megsütni a diabetikus banános-csokis muffint, amelyhez házilag készítem el a zablisztet.

Fogadjátok örömmel, szeressétek és készítsétek el a gyerekekkel együtt!

PA244815kicsi.JPG

Banános-csokis muffin házi készítésű zablisztből

Hozzávalók CH/100 g számított CH tartalom
90 g zabpehely (Aldi) 58,7 g 52,8 g
90 g fehér liszt (Nagyi) 71 g 63,9 g
60 g diabetikus étcsokoládé 48,3 g 29,0 g
1/2 csomag sütőpor (7,5 g)
1 nagy érett banán (120 g) 24 g 28,8 g
1 tojás
80 g olvasztott vaj
30 szem Süssina (120 g cukor helyett)
1,5 dl tej 5 g 7,5 g

 

CH tartalom: 14,5 g/db

Először elkészítem a zablisztet. Az előírt 90 g zabpehelyből 60 g-ot serpenyőben megpirítok (maradékot félreteszem és a végén fogom hozzákeverni a masszához), majd robotgéppel finom porrá őrlöm és már kész is a házi készítésű zabliszt. Hozzáadom a fehér lisztet, a sütőport és az apróra vágott csokidarabkákat. Aki nem szeretne ráharapni a csokoládéra, mint a fiaim, akkor a zabpehellyel együtt őrölje porrá a csokit.

Ezután egy nagy tálban az érett banánt villával pépesítem, hozzáadom a tojást, a porrá zúzott édesítőszert, az olvasztott vajat és a tejet. Jól elkeverem, majd kis adagokban hozzáöntöm a zablisztes-csokis keveréket. Utolsó lépésként pedig a sütés elején félretett 30 g zabpelyhet hozzákeverem a masszához.

Kiolajozott (papír nem jó, beleragad) vagy szilikon muffin sütőformákban szétosztom 12 egyenlő részre és 190 fokos előmelegített sütőben 20-25 percig sütöm.

Nagyon könnyű állagú sütemény. Ha marad belőle, még másnap is nagyon finom.

Önmagában vagy diabetikus lekvárral fogyasszuk.

Véleményeket, tapasztalatokat a cukorfalatkucko@gmail.com címre várom!

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz Facebook oldalamhoz, ahol további érdekességeket tudhatsz meg és elsőként értesülsz az új bejegyzésekről!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukorfalatkucko.blog.hu/api/trackback/id/tr886830591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása