A fürjtojás kúra - alternatív gyógymód nemcsak cukorbetegeknek
2014. augusztus 21. írta: cukorfalat kuckó

A fürjtojás kúra - alternatív gyógymód nemcsak cukorbetegeknek

Talán megtévesztő a cím, mert nem gyógymódról lesz szó, hiszen a diabétesz egy gyógyíthatatlan betegség, de vannak olyan alternatív lehetőségek az inzulin és a szigorú diéta mellett, amelyek stabilizálják a vércukorértékeket. Az első ilyen a fürjtojás.

Kisfiam a harmadik kúrán van túl és biztosan állíthatom, hogy nála működik. Már az első kúra után irodalmi, azaz 90 százalékban normál tartományon belüli vércukorértékeket mérünk neki lassan fél éve és az inzulin adagját sem kellet növelni.

Édesapám, aki 2-es típusú cukorbeteg most kezdte el az első 240 tojásos kúrát. Kiváncsian várom a tapasztalatai.

nest-410147_640.jpg

A következőkben a furjtojas.eu honlapon leírtakat olvashatjátok, ahol további érdekességeket is megtudhattok a fürjtojásról. Mi is eszerint kezdtük el.

"A természetgyógyászat körében nem ismeretlen a fürjtojás kúra. A fürjtojás kúraszerű fogyasztása jótékony hatással van az emberi szervezetre, számos betegség megelőzésében és kezelésében alkalmazható.

A fürjtojás kúra lényege abból áll, hogy a fürjtojásokat éhgyomorra, nyersen kell elfogyasztani, csak így érvényesül jótékony hatásuk. A kúraszerű alkalmazás logikusan napi szinten történő fogyasztást jelent, egy alkalommal felnőtteknek 4-5, gyerekeknek 2-3 darab fürjtojás elfogyasztásával.

A fürjtojás kúra ideje a kezelendő problémától függ, de általánosságban elmondható, hogy több hetet vesz igénybe, 1-4 hónap szünet beiktatása után történő folytatással.

A nyers, friss fürjtojást tehát éhgyomorra, étkezés előtt fél órával fogyasszuk, üssük fel egy pohárba a tojást, öntsünk rá egy kis vizet és igyuk meg. Az elviselhetőbb íz kedvéért kikeverhető mézzel vagy cukorral is. Fogyasztás előtt alaposan mossuk meg a tojásokat. Utána csak 2 óra elteltével szabad étkezni a felnőtteknek, a fiataloknak egy óra múlva, a gyermekeknek fél óra múlva. Felnőtteknek és fiataloknak 240 ill. 120 darab fürjtojás kúraszerű használata ajánlott, gyermekeknek 30-90 darab.

A 120 darabból álló fürjtojás kúra az alábbi betegségek gyógyításában segít: magas vérnyomás, gyomorfekély, emésztési zavarok, kötőhártya-gyulladás, csalánkiütés, szamárköhögés.

A 240 darabból álló kúra: tuberkulózis, a máj betegségei, cukorbaj, allergiák, asztma, vérszegénység, nemi impotencia, köszvény, migrén, neuraszténia, koleszterin, érelmeszesedés, kóros elhízás, szénanátha, vesebántalmak kezelésében segít.

Életkor Napok száma Tojások száma Tojások az első 5 napban Fogyasztás a kúra végéig
Felnőtt 49 240 3 3 4 5 5 naponta 5 tojás a 49. napig
Felnőtt 25 120 3 3 4 5 5 naponta 5 tojás a 25. napig
16-18 év 25 120 3 3 4 5 5 naponta 5 tojás a 25. napig
11-15 év 31 120 3 3 4 5 5 naponta 4 tojás a 31. napig
8-10 év 30 90 3 3 3 3 4 naponta 3 tojás a 30. napig
4-7 év 20 60 3 3 3 3 3 naponta 3 tojás a 20. napig
1-3 év 30 60 3 3 3 3 3 naponta 2 tojás a 30. napig
3 hó – 1 év 30 30 1 1 1 1 1 naponta 1 tojás a 30. napig

 

A vázolt fürjtojás kúra kétszer-háromszor megismétlendő, 1-4 hónapos szünet közbeiktatásával a biztos és tartós eredmény kedvéért. Egészséges emberek is nyugodtan fogyaszthatják, megelőzés céljából, ősszel-télen az immunrendszer védekezőképességének megerősítésére kimondottan ajánlott."

Örsnek kicsi fahéjjal és édesítőszerrel ízesítem a fürjtojásokat és nem hígítom. Így is elég jó az állaga ahhoz, hogy könnyen elfogyassza.

Az első kettő kúrához való tojásokat Bogovits Attila szendehelyi őstermelőtől vásároltuk, de a múlt hónaptól már egy helyi termelőtől szerezzük be hetente, mert nagyon fontos, hogy mindig friss tojásokat használjunk a kúrához. Egyszer vettem a Tescoban is egy dobozzal, de jelentős különbség volt a tojás méretében és a sárgájának a színében is az őstermelőjéhez képest, ráadásul már hetek óta ott állt a polcokon.

Ha a kedves Olvasóim közül bárkinek bármilyen tapasztalata van a fürjtojás kúrával kapcsolatban, kérem írja meg nekem a cukorfalatkucko@gmail.com e-mail címre, hogy egy későbbi bejegyzésben erről is be tudjak számolni! Nemcsak diabéteszesektől várom az információkat.

Ha tetszett és érdekesnek találtad, csatlakozz Facebook csoportomhoz, ahol további érdekességeket olvashatsz és elsőként értesülhetsz az új bejegyzésekről!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukorfalatkucko.blog.hu/api/trackback/id/tr316608147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása