Utolsó kommentek:

Nyancsa 2015.07.14. 22:38:44

Mi a kressz-táblákat tanultuk idén

Bejegyzés: Mi kerüljön csoki helyett az ádventi naptárba?

cukorfalat kuckó · http://cukorfalatkucko.blog.hu 2015.01.19. 20:45:52

@Gyűrött Papír: Nekem egy teljesen egyszerű sütőm van. Amikor bekapcsolom a sütőt, beteszem a márványlapot a középső állásra, így a lap a sütővel együtt teljesen átforrósodik. Amikor elérte a 250 fokot, akkor veszem ki a sütőből. Ez elég sok idő nekem. Nem használok légkeverést.

Amikor a forró márványlapra ráteszem a jól belisztezett aljú tésztát és elkezdem megpakolni, már látni ahogy elkezd felhólyagosodni a széle.

Bejegyzés: Pizza tönkölybúzalisztből márványlapon sütve

cukorfalat kuckó · http://cukorfalatkucko.blog.hu 2015.01.19. 20:41:24

@oszt jónapot: Úgy gondolom, hogy fehér liszt. Valóban megtévesztő az index főoldalán megjelent beharangozó, azonban ezt a szerkesztőség felé jelezze kérem, ők tették ezt hozzá.

Bejegyzés: Pizza tönkölybúzalisztből márványlapon sütve

Dacia Dubstep 2015.01.19. 20:32:27

@cukorfalatkuckó Niki: köszönöm a válasz, már súrolom is a márványom.

Bejegyzés: Pizza tönkölybúzalisztből márványlapon sütve

Gyűrött Papír 2015.01.19. 20:32:24

Szia! Itt azért 4:1 az arány a BL80 és TBL300 között, így inkább tönkölybúzás :))
Én elég sokat kísérletezem, hogy megtaláljam a megfelelő sütési környezetet, de az otthoni sütő határait nem tudom megerőszakolni. Van egy pizzasütési funkciója, amikor a sütő legalsó polcára kell tenni a tésztát, és a felső grill pedig a tetejét süti. Próbáltam a légkeverést középpolcon sütéssel, de nagyon kiszárította a tésztát, az nem jött be.
Csináltam egy nagy lapátot aluból, azzal teszem rá a forró serpenyőre, ami a legalsó polcon van. Így a tészta alja egyenletesen világos barna lesz .A hőfok 250C. Egy kerámia vagy márványlap biztosan jobb lenne.

Szóval Te milyen sütési módot használsz? Alsó, alsó+felső, légkeverés vagy valami mást? A sütőben melyik szintre teszed be a tésztát? Mennyi ideig melegíted a sütőben a márványlapot mielőtt beteszed az első pizzát?
Bocs ha sok a kérdés, de érdekel. :)

Bejegyzés: Pizza tönkölybúzalisztből márványlapon sütve

cukorfalat kuckó · http://cukorfalatkucko.blog.hu 2015.01.19. 08:50:06

@Dacia Dubstep: Kesztyűvel kiveszem a márványlapot a sütőből, nincs lapátom. Majd átcsúsztatom róla egy tepsire a pizzát. Ha nagyon belisztezed az alját sütés előtt a tésztának, nem fog leragadni.

Bejegyzés: Pizza tönkölybúzalisztből márványlapon sütve

Dacia Dubstep 2015.01.19. 08:46:44

pizzalapáttal veted be vagy kiveszed a forró márványlapot?

Bejegyzés: Pizza tönkölybúzalisztből márványlapon sütve

dimitrisz 2014.11.09. 19:33:55

Nálunk egyik karácsonykor nagyon népszerű volt, amikor egy Lego darabjai voltak szétosztva a zsakocskakba.

Bejegyzés: Mi kerüljön csoki helyett az ádventi naptárba?

anothernick 2014.10.27. 21:53:44

amúgy olyan, hogy "fecsi" nincs többé, ok??? és mérni nem csak azért kell, hogy a nemfecsivel lehessen jól adagolni, hanem hogy pl. időben elkapjál egy hipót, vagy ha vmilyen kaja "megviccel", azt ne majd akkor vedd észre, amikor szerinted elég lenne mérni - mondjuk 5-6 óra múlva. így nem viseli meg a ygerek szervezetét a magas cuki és hát neki még sok évre kell, hogy szövődménymentesen tudjon élni. Te amúgy cukros vagy? vagy valaki, akit ismersz? olyan bődületes baromságokat írsz, hogy elképesztő...

Bejegyzés: Mit kap az államtól egy cukorbeteg gyermek?

anothernick 2014.10.26. 23:56:22

kedves goldstein, te totál nem értesz semmit. ne oktass hülyeségeket másnak, főleg kezdőnek ne! nemhogy a 6 mérés, de néha a 10 is kevés! tegnap pl. olyan mennyiségű mozgást produkált a gyerekem, hogy 3 óra alatt 3-szor mértem. kellett? hát, valszeg igen, mert így sikerült estére 4-es cukor, majd éjjel szép 7-esek. ha nem mérek két lehetőség lett volna: 1. behipózik, akár a mentő is jöhetett volna, olyan sokat mozogtt. 2. tippre kap pót CH-t, akkor meg szépen hazamegyünk egy 15-ös cukorra... amúgy jó nagy marha vagy, hogy leírtad, hogy biztos nem lesz boldog egy cukros gyerek fiatalsága. lehet, hogy Te nem, de a legtöbb cukros gyereket nevelő szülő arra törekszik, hogy a CUKJORBETEGSÉGE ELLENÉRE boldog gyerekkort biztosítson. ezt meg csak úgylehet elérni, ha kontrollban tartod a cukrát. szerinted úgy lesz boldog, ha hetente eljön érte a mentő, vagy ketózis miatt tölt néha napokat a kórházban. nagyon nagy baromságat írsz, már bocsáss meg!!!

Bejegyzés: Mit kap az államtól egy cukorbeteg gyermek?

anothernick 2014.10.26. 23:55:15

hm, hát nálunk egészen biztos vége van már (3,5 év után) és még mindig 16/9 az arány - a testsúly javára ;) nagyon változó az inzulinigény, szerintem nem feltétlen igaz, hogy a testsúlyhoz kell viszonyítani. saját koromban lévő ugyanilyen alkatú cukrosok nálam sokkal több inzu-t adnak általában... és a gyerekek is eltérőek ebben.

Bejegyzés: Játék az inzulinnal

Emmanuel Goldstein 2014.08.30. 08:58:46

sztem pszichomókushoz köll elmenj aki segít feldolgozni a dolgot.. agyereknek még nagyon soxor lesz 12 és több is a cukra, ez egy ilyen betegség, a jelenlegi eszközökkel ezellen nincs mit tenni, a számok bűvöletében elvész a gyerekkora, a fiatalsága, aztán úgyis a saját kezébe veszi az életét és onnantól kezdve jó ha helyén kezeli a dolgokat, és nem görcsöli túl...
a kimérős fagyival amúgy az a gond, h ahány gombóc, annyi hatás, mert nem szabott receptura szerint készül, hanem akinek ahogy jól esik, mennyisége is random... pl ha jó fagyi lenne és sok zsír volna benne, akkor tök lassan szívódna fel, míg a jeges, vizes rosszabb fagyi tökgyorsan hat, szal nyugi, attól, h most itt ennyire ment fel, még nem jelenti h máskor is ennyire emeli meg a cukrot.. sokat köll kísérletezni :)
+ szőlőcukor, az a gyorsan felszívódó sznhidrát, minden más csak magyarázkodás .

Bejegyzés: Ha nincs diabetikus fagylalt

a klan 2014.08.22. 01:46:35

nincs ezen mit sirni ez van es kesz
ha betartja a dietat az eletkilatasai kozel vannak egy egeszseges emberehez

valojaban az etelek glikemias indexet kene szamolni de azt nem mindig tudjuk
a kovetkezo legjobb dolog a szenhidrat szamitas

Bejegyzés: Hogyan légy 9 nap alatt diabetológus, dietetikus és pszichológus?

a klan 2014.08.22. 01:37:52

egesz jol es erthetoen irta le

Bejegyzés: A cukorbetegség típusai

Minimo Boldogbaba · https://www.facebook.com/MinimoBaby 2014.08.16. 10:08:55

Mindenesetre jövőre biztosan jobban sikerül! A gyerekek amúgy mesterien időzítenek néha... Karácsony, Dédi 90éves nagycsaládi szülinapja, az óvodai kirándulás napja... mintha meg lenne írva! :D

Bejegyzés: Merjünk nyaralni menni?

Minimo Boldogbaba · https://www.facebook.com/MinimoBaby 2014.08.16. 10:01:56

Nálunk a nyaralást én töltöttem ágyban egy jó kis vírussal, a család többi része vidáman kalandparkozott... :)

Bejegyzés: Merjünk nyaralni menni?