Merjünk nyaralni menni?
2014. augusztus 16. írta: cukorfalat kuckó

Merjünk nyaralni menni?

Múlt héten elmentünk a Balatonra nyaralni: 4 naposra terveztük, 3 nap lett belőle, mert minden és mindenki összeesküdött ellenünk.

lake-balaton-82165_640.jpg

Elutazás előtt 3 nappal Örsnél tüszős mandulagyulladást diagnosztizáltak. Két napig 39 fok feletti láza volt. Alig evett valamit, mert a torka tele volt hólyagokkal. Azonnal felhívtam a kezelőorvosunkat: ilyenkor mi a teendő? Megnyugtatott, hogy láz esetén emelkedni fog a vércukorszint, de az inzulint nem szabad elhagyni, csak csökkentsem az adagot. Így is tettem és kop-kop minden jól alakult, nem volt sem alacsony, sem magas értéke Örsnek. Az utazás napján már egész jól volt, az étvágya is visszatért, így elindultunk. 4 naposra terveztük, 3 nap lett belőle.

Gondosan becsomagoltam mindent: mérleg, rengeteg gyümölcs és rágcsálnivaló a kis étkezésekre, plusz egy ampulla inzulin, 2-2 db pót tű az ujjbegyszúróba és a penbe, plusz egy doboz tesztcsík, plusz egy zacskó szőlőcukor és még sorolhatnám. Ez volt az első nyaralásunk diabosként, és tudjátok, egy újszülöttnek minden vicc új.

Útközben megálltunk Tatabányán. Amikor kiszálltunk a kocsiból, borzasztó égett szagot éreztünk a jobb hátsó keréknél. Irány egy szerviz, én így nem megyek tovább! Telefonálgatások sora, minden kolléga foglalt. Hiába mondjuk, hogy nyaralni megyünk, két kicsi gyermek van velünk, senkit sem érdekel. A harmadik autószerelő tudott minket befogadni.

Másfél óra késésben voltunk már ekkor. Pedig percre pontosan kiszámoltuk, hogy mikor kell ahhoz elindulnunk, hogy az ebéd, már a Balatonon érjen minket.

Végül megérkeztünk. Kicsit késve, de az ebédet is elfogyasztottuk, majd irány a pancsolás. De nem ám a Balatonban, hanem a szálloda gyermekmedencéjében, mert az olyan izgi, mert ott van csúszda és spriccelő és meleg a víz. Fél óra felhőtlen strandolás után a Kicsit tűzforró testtel vettük ki a vízből. Ekkor 39,5 fokos láza volt. Így a nap további részét a helyi gyermekorvosi ügyeleten töltöttük. Vajon ekkor kellett volna hazajönni?

Kivártunk, és éjszakára már ott maradtunk. Másnap kisfiam láza csillapodott, kedve is jó volt, csak az idő romlott el. Egész éjjel esett az eső, fújt a szél. Nem tudtunk a Balatonban fürdeni. Elmentünk egy közeli kalandparkba bobozni és játszóterezni. Mindezt otthon is megtehettük volna, ezért igazán kár volt utazni 150 km-t. De mi bizakodtunk, gyerekek jól érezték magukat, így maradtunk.

Harmadnap szintén szakadó esőre ébredtünk és esély sem volt arra, hogy kiderül az ég. A szálloda összes gyermeke vagy a jásztószobában csoportosult vagy a gyermekmedencében tombolt. Ekkor beláttuk, hogy ennek semmi értelme. Összepakoltunk és hazajöttünk.

Összegzés: utaztunk azért 300 km-t, hogy fél napot a gyermekorvosi ügyeleten töltsünk egy lázas gyerekkel, bobozzunk, az ablakunkon keresztül csodáljuk a vitorláshajókat és egyszer se fürödjünk a Balatonban.

Igazán megérte!

Ti is jártatok már így? Hogyan mentettétek meg a nyaralást rossz idő esetén?

Ha tetszett, kövess a Facebookon is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cukorfalatkucko.blog.hu/api/trackback/id/tr346608061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Minimo Boldogbaba · https://www.facebook.com/MinimoBaby 2014.08.16. 10:01:56

Nálunk a nyaralást én töltöttem ágyban egy jó kis vírussal, a család többi része vidáman kalandparkozott... :)

Minimo Boldogbaba · https://www.facebook.com/MinimoBaby 2014.08.16. 10:08:55

Mindenesetre jövőre biztosan jobban sikerül! A gyerekek amúgy mesterien időzítenek néha... Karácsony, Dédi 90éves nagycsaládi szülinapja, az óvodai kirándulás napja... mintha meg lenne írva! :D
süti beállítások módosítása